Grupul Renault va incepe in 2010 productia hatchback-ului Sandero la uzina din Moscova unde in prezent este produs sedanul Logan care in Rusia se vinde sub sigla Renault, noteaza agentia rusa de presa RIA Novosti. Cele mai recente informatii indicau a doua parte a anului 2009 ca moment al inceperii productiei si au existat informatii ca vor fi exportate si masini din Romania in lunile dinaintea inceperii productiei in Moscova.

Directorul proiectului Logan, Patricio Neffa, a declarat ca productia lui Sandero in Rusia va debuta in 2010, iar productia totala a fabricii Avtoframos se va dubla, de la 15 masini/ora in prezent, la 30 masini/ora, dupa o investitie de 150 milioane dolari. Cresterea productiei va adauga 1.200 noi locuri de munca la cele 1.870 din prezent.

Renault a demarat productia modelului Logan in Rusia in aprilie 2005, la uzina Avtoframos, dupa o investitie de 230 milioane euro facuta in colaborare cu municipalitatea Moscovei.

Avtoframos este prescurtarea de la "Automobile Franta Moscova" si a luat fiinta in 1998, ca joint-venture intre Renault si orasul Moscova. In acest moment, constructorul francez are o participatie de 93% in compania mixta la care municipalitatea Moscovei detine restul de 7%. Avtoframos produce pe liniile de asamblare modernizate ale producatorului Moskvich care a dat faliment in 2002.

Dacia a lansat Sandero in iunie pe piata romaneasca si a vandut 6.300 de masini pana la 30 septembrie, dintre care 4.400 cu motorul 1,4 litri 75 CP benzina. Dacia a trimis la export aproape 30.000 de masini Sandero in acelasi interval. Cel mai apropiat concurent al Sandero este Chevrolet Aveo.