Land Rover si Chrysler conduc topul scaderilor pe piata auto europeana in octombrie. Jaguar a crescut cel mai mult

de Vlad Barza     HotNews.ro
Vineri, 14 noiembrie 2008, 10:43 Economie | Auto

In octombrie, numarul de masini noi inmatriculate a crescut doar la patru din cele peste 30 de marci prezente in statisticile Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile, iar cele mai mari scaderi s-au inregistrat la Land Rover (-52%) si Chrysler (49%). Cele patru marci la care inmatricularile au crescut sunt Jaguar, Dacia, Audi si Lancia. In 80% dintre piete numarul masinilor noi inregistrate a scazut, iar Islanda a afisat cel mai sever procent -86%. In Romania, inmatricularile au scazut cu 11%.

Scaderi importante s-au inregistrat in octombrie si la Lexus (-32%), Honda (-26%), Renault (-24%), Chevrolet (-26%), Peugeot (-18%) si Skoda (-19%). Scaderi sunt pe toata linia, insa au fost si cateva marci pe plus in octombrie: Jaguar (+19%), Dacia (+15,5%), Lancia (+7%) si Audi (+3%).

Statisticile ACEA prezinta situatia inmatricularilor din 28 de state europene: 25 din UE, fara Cipru si Malta, plus Islanda, Norvegia si Elvetia (statele EFTA).

Per total, luna trecuta inmatricularile de masini noi au scazut cu 14,5% in tarile incluse in statistica, de la 1,32 milioane unitati in a zecea luna din 2007, la 1,13 milioane unitati.

Marca Volkswagen avea 11,8% din piata europeana, urmata de Ford cu 8,4% si Renault cu 7,4%. Dacia avea 1,5% fata de 1,1% acum un an.

Octombrie a fost o luna de scaderi dure pentru cateva piete auto mari. In Spania, numarul de masini inmatriculate s-a diminuat cu 40%, de la circa 130.000, la sub 80.000. In Marea Britanie scaderea a fost de 23%, in Irlanda de 55%, iar in Romania -11%. Cea mai crunta scadere s-a inregistrat in Islanda, unde numarul de masini noi inscrise a scazut cu 86%, de la peste 1.200, la numai 181. Trei piete din Europa Centrala au avansat in octombrie: Slovacia (+18,5%), Polonia (+12%) si Cehia (+7).

Per total, in primele zece luni numarul masinilor inmatriculate a scazut cu 5,4% in statele incluse in statistica, la 12,82 milioane de unitati.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

842 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version