Toyota Motor, cel mai mare producator auto la nivel mondial, va reduce productia cu 7%, la mai putin de noua milioane de autovehicule, in 2009, conform unui cotidian nipon, citat de Mediafax.

Vanzarile Toyota vor continua sa scada ca urmare a extinderii problemelor care afecteaza pietele auto din SUA si Europa catre statele cu economiii emergente cum este China.

Grupul japonez, care a estimat, in noiembrie, profituri semnificativ mai reduse pentru anul fiscal in curs, va anunta la sfarsitul lunii decembrie noi cifre pentru vanzarile de auovehicule.

In 2007, producatorul a vandut 9,3 milioane de masini, insa pentru 2008 specialistii estimeaza ca vanzarile se vor situa sub acest nivel, ca urmare a cererii scazute din SUA, Europa, China, India si Rusia.

Ca urmare a incetinirii economiei mondiale, productia de masini a industriei auto japoneze va cobori sub zece milioane de unitati in anul fiscal 2008-2009.

Si a treia mare companie auto din Japonia, Nissan Motor, a anuntat, vineri, ca va reduce productia la uzinele din tara cu 72.000 de unitati.