Seful statului a vizitat, luni, uzina Dacia Pitesti, unde a discutat cu conducerea Dacia, el avand programata, in aceeasi zi, si o vizita la combinatul de produse chimice Oltchim din Ramnicu Valcea.
Vizita sefului statului la Dacia si Oltchim vine in contextul in care saptamana trecuta cele doua companii au anuntat ca isi vor reduce sau intrerupe activitatea din cauza crizei financiare internationale.
Dacia va intrerupe activitatea in perioada 20 noiembrie – 7 decembrie din cauza scaderii brutale a pietelor auto, iar salariatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut, a anuntat compania saptamana trecuta.
De asemenea, Oltchim SA isi va reduce temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, pe fondul crizei financiare internationale, si in luna noiembrie isi va reduce activitatea cu pana la 40%, pentru a evita acumularea de pierderi. Combinatul de produse chimice Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat pierderi de 27,68 milioane lei (7,6 milioane euro) in primele noua luni din an, comparativ cu profitul de 3,37 milioane lei din intervalul similar din 2007, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei la inceputul lunii noiembrie.
La finalul discutiilor de la Oltchim, seful statului a declarat ca le-ar spune angajatilor companiei ca nu au in momentul de fata perspectiva somajului pentru ca se stie ce trebuie facut in relatia cu OMV si cu AVAS.
"In situatii de criza economica, riscurile sunt mari, dar eu cred ca nu este cazul la Oltchim sau as exclude Oltchim-ul ca fiind intr-o astfel de situatie. Trebuie sa gasim mijloace de a ne intelege cu OMV-ul", a afirmat Basescu.
legat de propunerea cu suspendarea taxei de prima inmatriculare doar pentru masinile noi este ilegala si contravine normelor UE,lucru stiut clar de Presedinte da rcare disperat fiind ca PDL nu va intra in Parlament fara el le face campanie electorala.
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
Basescu este, oarecum, consecvent deorece tot timpul a militat pentru eliminarea taxei.
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
asa ca nu mai visati la basme Presedintele are rol CONSULTATIV si atat. Majoritatea Parlamentara DECIDE.
DESEMNÁ1, desemnez, vb. I. Tranz. A indica, a numi o persoană considerând-o cea mai potrivită pentru desfăşurarea unei activităţi, pentru ocuparea unei demnităţi sau a unei funcţii. ♦ (Rar) A indica unei persoane un anumit lucru. ♦ A numi într-o funcţie. – Din fr. désigner, lat. designare (după semn).
Sursa: DEX '98 |
2. nu te cred pana nu argumentezi
3. mai citeste un sondaj
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.
ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
DECI : Presedintele are rol consultativ si numeste Premier din Majoritatea Parlamentara COnform CONSTITUTIEI!
In momentul urmator, in curs de o zi presedintele poate convoca partidele pentru consultari si poate desemna al doilea premier. Parlamentul atunci poate acorda votul de incredere si avem Guvern sau poate sa pice si al doilea guvern, caz in care avem alegeri anticipate.
Niciun parlamentar proaspat ales nu va renunta la fotoliul de parlamentar. Vor vota automat al doilea Guvern, indiferent cine ar fi in el!
Parlamentul nu are timp sa il suspende - procedura e de durata, trebuie si avizul Curtii Constitutionale, care poate amana o decizie cateva zile, astfel ca presedintele a castigat.
Va avea guvernul dorit de el!
Repet, pana hotarasc sa il suspende (procedeu care dureaza cel putin 2 saptamani) - si trebuie sa aiba un argument solid ca sa il suspende - presedintele are timp suficient (ii trebuie maxim 48 ore) sa desemneze un al doilea premier.
Asa ca deja stim cine va decide viitorul guvern. Viitorul parlament va face ce doreste presedintele, sau risca dizolvarea in alegeri anticipate. Scaunul de parlamentar e mult mai comfortabil decat o alta campanie electorala. Si se vor gandi, cinic, ca pot oricand dupa, sa pice prin motiune de cenzura,guvernul lui Basescu, sau chiar sa il suspende ulterior pe presedinte.
uite aici motiunea de cenzura depusa de PDL :
http://www.horatiubuzatu.ro/documente/docs/motiune_simpla_febr_2008.pdf
sondaj :) te referi cumva la cele comandate de Realitatea ? am vazut sondaje si la PMB si la Europarlamentare si atunci monstrii de la PDL care au nenorocit tara asta 8 ani 1996-2000 si 2004-2008 tot asa bine stateau in "sondaje"
Asa ca se impune o intrebare: cine a nenorocit 8 ani tara asta?daca nu esti tembel(si cred ca nu esti daca poti bate intr-o tastatura),iti poti da singur un raspuns.
Iar,daca e sa fim corecti .nici PSD-ul(PDSR-ul si cum s-o mai fi numit inainte),in frunte cu "mult iubitul" Ilici si "Bombonel"&comp.,n-au fost mai buni vreo 11 ani(ca norocul ca nu consecutivi,ca altfel se ducea tara de rapa;furau astia tot si nu le ramanea la "ceilalti" nimic;poporul nu se pune la socoteala;-lui i se aruncau firmituri,si alea numai in campaniile electorale).Asa ca...mai gandeste inainte sa bati ceva in tastatura,sau daca nu poti, informeaza-te(asta poate oricine)Eu merg la vot....cu bine
acum, dupa ce inmatricularile de masini second hand s-au dublat iar cele de masini noi au scazut semnificativ, se trezi si marinelu nostru (nu-l impingeti c-ameteste ... prietenii stiu de ce!) sa sprijine industria nationala !
sa vedem partea plina a paharului (hai sus ... hai sus ... hai sus ...): mai bine mai tarziu decat deloc !
Pareara mea (citat din alt consumator ... in viata) .
Taxa 'conceputa ' de recuperatoru' tariceanu la 'sugestia' unor amici din ind.auto si dealerii auto s a transformat din taxa de mediu in taxa de protectie-asta a fost si opinia UE-,si acum daca tot stam la un 'pahar' de vorba iti mai spun 2 chestii:
1]daca romanii ar avea un venit decent nimeni nu ar mai cumpara masini la tura a 2 a
2]renunta la a mai copia 'modele' consumatoristice ,fie ele si in viata
(Vreau "minusuri" la comentariu, ca sa ma auto-pedepsesc pentru prostie si mai tare!)
Revenind la subiect, eu cred ca ar trebui sa se plateasca in functie de norma de poluare impozit anual... chestia cu "harburile nu mai circula multi ani" nu sta in picioare, sunt oameni care ar merge cu o masina de prin '80 inca 20 de ani de aici incolo (mai ales ca pe vremea aia se faceau masini durabile). Asa ii determinam pe posesori sa le mai si caseze cand nu le mai folosesc in loc sa le lase in paragina prin oras.
Oricum sunt pentru eliminarea definitiva a taxei si nu pentru suspendarea temporara pentru masinile noi. Ori platim toti ori nici unul.
Acum, daca vanzarile scad, se schimba radical datele problemei
Hai noroc!
Asa nu are ce sa comenteze nici UE , se salveaza si bugetul si plamanii cetatenilor
In plus banii rezultati trebuie investiti intr-un transport in comun civilizat nu in afaceri dubioase gen "Rabla"- unde se muta banii din buget in buzunarele anumitor firme...
Pai contravine, nea Basescule, contravine, ca de asta se batu Tariceanu cu CE vreun an, ca a incercat sa protejeze Dacia punand taxa mai mare la masinile vechi si UE a zis ca e discriminare. Si acu un an, cand Tariceanu zicea asta si se certa cu UE, mata sustineai pe UE, ii sareai in cap si faceai gura cu Citroen si alte prostii. Bine ca te-ai trezit la spartul targului.
tot PDL la argumente a uitat ce motiune de cenzura a depus in Parlament in februarie 2008 . o lectura interesanta :
http://www.horatiubuzatu.ro/documente/docs/motiune_simpla_febr_2008.pdf
Probabil ca asemenea lui Basescu si PDL -ul isi schimba parerea dupa cum bate vantul sau interesele ... ca oricum de doctrina se stie clar ca o schimba ori de cate ori e nevoie ca sa stea la putere.
In alta ordine de idei, se vad acum efectele dorintei gibonilor, aprigi doritori de masini nemtesti facute varza, de a se da mareti cu cerculetele lor. E drept, criza industriei auto nu se manifesta numai in Romania, dar parca e prea mare coincidenta, nu?
Astfel cunoscutul " aa" declara repede ceva care arata ca nu numai nu a citit Constitutia, dar nici nu stie cu ce se ocupa.
Este insa intrecut de "nufarul alb " care reuseste performanta de a scrie ceva atat de confuz, incat cred ca a inventat claritatea etilica.
Oricine e liber sa scrie pe acest site, indiferent de preferinta politica, dar macar sa fie clar si explicit si daca se poate,sa aiba si ceva de spus !
Legat de declaratia constructiva conform argumentelor PDL-ului din februarie 2008 prezentate mai sus se vede de ce este imposibila o astfel de varianta prin urmare declaratia a fost data clar in scop electoral. simplu.
Daca Basescu sustinea suspendarea taxei si atat
fara a face deosebirile intre masinile noi sau vechi sau intre producatori atunci eram pentru o astfel de masura,singura legala.Oricum poate membra PDL Sulfina Barbu ar fi trebuit sa ceara voie ca toti ministrii PD , PDL Presedintelui inainte de a introduce aceasta taxa.
Nebunului cu mandria !
Calin, file de poveste,
Cand vede ca taxa-i creste
Pana sus, la jugulara,
Suspendata ca de-o sfoara.
Nici n-a trecut saptamana,
De cand si-a aratat vana,
K el a decis sa ploua
Si mentine taxa noua,
De parca nu i-am sti placa,
Vanzator de KK-maca :
De la chilotzi la smoking,
Pe manechin-modeling,
De masini, gogosi ...cu clatza,
Neveste si aliantza.
In tara-i mandra ...prospera
Vanzatorul de himera.
Nu vezi ca sageata-i clapa,
Iti va trage alta tzeapa.
Trebuia modificata si pocita ca sa avem ce suspenda acum? E cam tarziu.
Circ ieftin.
situatia fiind la fel sau chiar mai rea si in vest
la noi problema tine de veniturile populatiei, pentru ca nu este usor sa-ti cumperi o masina de 8-9000 euro, in conditiile cand tu castigi 200 euro si ii dai la intretinere...
de asemenea pretul combustibilului, chiar daca barilul a scazut la jumatate fata de pretul din vara, pretul la carburanti aproape ca a ramas nemodificat...
taxa de poluare, daca este impotriva poluarii, trebuie platita de toti sau de nimeni, altfel suna a discriminare, iar daca o platim toti, ar trebui sa se regaseasca in pretul benzinei, daca se invarte roata poluezi, daca nu, nu, indiferent de ce masina ai...
Deci nu la orice masina cand se invarte roata polueaza- se poate vorbi si de o poluare fonica;dar si acolo cele cu motor electric sunt foarte putin poluante(de aceea org. de nevazatori nu "vad cu ochi buni" introducerea masinilor cu motor electric)
Problema e un pic mai compexa ,decat cum ai prezentat-o tu,si necesita o impartire pe mai multe capitole si care sa tina cont de mai multi factori ce conduc(sau nu)la poluarea mediului inconjurator.Cu bine