Standard & Poor's Ratings Services a redus ratingul Ford, de la B, la CCC+, din cauza cheltuielilor mari ale companiei si pe fondul scaderii vanzarilor. Agentia de rating spune ca Ford e vulnerabila in prezent si indeplinirea obiectivelor depinde foarte mult de existenta unor conditii economice favorabile.

Ford are si in prezent probleme cu lichiditatile, iar in 2009 situatia nu promite sa fie roza. Ratingul Ford este mai bun decat la ceilalti doi mari producatori auto americani, GM si Chrysler, care au "CCC+/Negative", insa si ratingul Ford ar putea fi scazut in viitor.

S&P noteaza ca orice asistenta guvernamentala pe care Ford o va primi in 2009, ar fi privita mai mult ca o tragere de timp, decat ca o rezolvare a riscurilor afacerii sale.

Ford, GM si Chrysler vor un ajutor de 25 miliarde dolari de la guvernul american, din care spre Ford ar putea fi directionate circa sapte miliarde. Dupa discutiile de sapatamana aceasta, Congresul american nu s-a lasat convins de rugamintile producatorilor auto si vrea ca pana pe 2 decembrie, companiile din auto sa prezinte un plan clar despre cum vor sa foloseasca banii.