Producatorul auto italian Fiat planuieste sa lanseze in Europa de Vest trei modele sub sigla unei noi marci, low-cost, scrie Automotive News, citata de Reuters. Fiat se gandea sa lanseze modelele in pietele emergente, insa criza i-a facut sa se razgandeasca si sa considere ca cerere pentru masini mai ieftine exista si in pietele mature. Italienii nu au comentat informatiile.

Seful Fiat, Sergio Marchionne, declarase ca producatorul va introduce o marca low-cost in 2010. Automotive News scrie ca nu s-a decis inca daca masinile vor fi construite in Italia, Polonia sau Serbia.

Tara vecina ar fi o optiune interesanta, dupa ce italienii au semnat un memorandum de intelegere cu autoritatile de la Belgrad si vor construi noi linii de productie pe locul fostului constructor auto Zastava care a incetat productia acum cateva zile.

Presa britanica a scris in urma cu cateva luni ca Fiat va produce in Serbia un model supermini care va costa de la 6.500 euro in sus. Tot in tara vecina ar putea fi construite si alte modele de clasa mica.

Fiat se gandise sa lanseze masinile low-cost in piete emergente precum Brazilia, insa criza economica i-a facut sa creada ca masinile s-ar vinde bine si in occident.