Aproximativ 400 de angajati ai companiei timisorene Elba au fost trimisi in somaj tehnic, luni, pentru cel putin doua saptamani, in special din cauza scaderii comenzilor de corpuri de iluminat de la uzina Dacia, informeaza NewsIn.

Compania are 482 de angajati. Muncitorii care au intrat luni in somaj tehnic fabricau corpuri de iluminat auto in cadrul companiei Elba, in special pentru uzina Dacia.

"In aceasta saptamana, cat si saptamana viitoare, nu se va lucra, din cauza cerintelor puternic diminuate de la Dacia. Astazi (n.r, luni) lucram numai cu 80 de oameni”, a declarat directorul sectorului corpuri de iluminat auto din Elba, Nicolae Motateanu. Potrivit sursei citate, angajatii sunt in somaj tehnic in principal din cauza intreruperii productiei la uzinele Dacia care si-a sistat productia intre 20 noiembrie - 7 decembrie). Productia si livrarile de echipament au fost de asemenea sistate.

Angajatii Elba aflati in somaj tehnic vor primi 75% din salariu. Cei care au ramas pe posturi isi vor primi salariile si vor produce doar piese de schimb. Productia pentru Dacia insemna doar 15 la suta din intreaga capacitate de productie a Elba.

Elba este unul dintre cei mai mari producatori locali de corpuri de iluminat. Cele doua domenii principale de activitate ale companiei sunt productia de corpuri de iluminat industrial, casnic si ornamental si productia de corpuri de iluminat pentru autovehicule.