Alan Mulally, CEO al Ford Motor Company, promite ca va lucra pe un salariu anual de numai un dolar daca Congresul ii va facilita companiei accesul la imprumuturi federale in valoare de noua miliarde dolari, noteaza Automotive News. Compania estimeaza ca poate trece pe profit in 2011, promite masini electrice multe si va vinde avioanele pe care le detine, ca sa nu mai fie acuzata de risipa.

Ford e primul din cei trei mari producatori americani care a prezentat Congresului american planul de restructurare pe baza caruia spera sa obtina ajutor guvernamental.

Ford a avut pierderi in fiecare an din 2005 incoace, iar planul prevede ca in 2011 grupul ar putea deveni profitabil. Imprumuturile guvernamentale, spun cei de la Ford, vor proteja compania impotriva conditiilor economice tot mai vitrege si vor asigura transformarea companiei.

Mulally vrea sa prezinte Ford ca fiind diferit de General Motors si Chrysler si spune ca prabusirea celor doi ar avea un efect de domino si asupra companiei sale. Seful Ford spune ca e incantat de gama de modele si ca e cea mai buna din istoria marcii.

Ford a promis ca va lansa un van complet electric pentru flote in 2010, iar in 2011 va urma un sedan electric. Compania s-a obligat sa investeasca 14 miliarde dolari in SUA in urmatorii sapte ani pentru tehnologii avansate care sa imbunatateasca eficienta si consumul.

Mulally spune ca daca Ford va primi ajutorul cerut va fi de acord sa lucreze pe un dolar pe an. In 2007, Mulally a avut un pachet de beneficii de aproape 22 milioane dolari.

Ford a mai anuntat ca va vinde cele cinci avioane ale companiei, iar dupa ce sefii industriei auto au fost criticati ca au venit la discutiile din Congres cu avioane private, Mulally a promis ca va merge la Washington noua ore intr-o masina Escape hibrid.

Mulally explica de ce Ford merita salvata