Constructorii de automobile Ford si Re­­­­­nault au cerut sprijin din partea statului ro­­­­man, sub forma unor garantii de stat pentru finantari BEI de 400 de milioane de euro, respectiv 100 de milioane de euro, anunta Cotidianul, citand surse Mediafax.

Ford si Renault vor garantii de stat pentru credi­te asigurate de Banca Europeana de Investitii (BEI) cu valori de 400 de milioane de euro, respectiv 100 de milioane de euro, au afirmat sursele citate.

Pe de alta parte, pe langa garantia pentru cre­­­dite, cei de la Renault au vrut sa se asigure si asupra viitorului investitiei in centrul tehnologic de la Titu.

Sambata, presedintele Traian Ba­­sescu l-a primit la Cotroceni pe Christian Esteve, presedinte al Renault pentru Europa si regiunea mediteraneana. "In cadrul discutiilor au fost abordate doua subiecte importante pentru producatorul de automobile: continuarea proiectului de la Titu si situatia subfurnizorilor din Romania.

Pre­sedintele Traian Basescu a sustinut necesitatea sprijinirii industriei auto din Romania de catre autoritatile romane, inclusiv in baza concluziilor Consiliului European din 11-12 decembrie, pe fondul crizei economice si financiare", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Cu alte cuvinte, presedintele le-a transmis celor de la Renault ca ar putea beneficia de bani europeni in proiectele pe care le deru­­­­­leaza in Romania dupa reuniunea Consiliului European de iarna, presedintele aratand ca cele 30 de miliar­de de euro, despre care se stia ca vor fi acordati de BEI pentru infrastructura si IMM-uri, vor putea fi orientati si spre industria auto.