General Motors a decis oprirea temporara a lucrarilor la uzina din Flint, Michigan, unde din 2010 ar trebui produse motoarele de 1,4 litri pentru modelele Cruze si Volt de la Chevrolet, noteaza Bloomberg. General Motors e intr-o situatie grava si asteapta cu sufletul la gura ca administratia Bush sa dea unda verde unor ajutoare financiare de cateva miliarde de dolari, fara de care nu poate supravietui.

Lucrarile la fabrica de 370 milioane dolari au fost oprite pana la un termen neprecizat, insa, spun cei de la GM, proiectul nu e abandonat, ci doar amanat, iar productia de motoare de 1,4 litri ar trebui sa inceapa in 2010.

La fabrica din Flint va fi construit propulsorul turbo de 1,4 litri care va fi utilizat la modelul compact Chevrolet Cruze, dar si la modelul Chevrolet Volt unde motorul de 1,4 litri va incarca bateriile propulsorului electric.

Lucrarile de constructie a noii fabrici au inceput in septembrie, dar au incetat din cauza situatiei financiare dificile. Paradoxul este ca aceasta fabrica pusa in asteptare va produce motoare eficiente gandite sa schimbe imaginea GM, dintr-un producator cu masini care "inghit" mult combustibil, intr-unul mai prietenos cu mediul.