Producatorul francez de componente auto Valeo va renunta la 5.000 de angajati pe plan mondial, cam o zecime din forta de munca, dupa ce comenzile producatorilor de automobile au scazut mult in ultima vreme, noteaza Automotive News. Valeo e prezenta de ani buni si in Romania si produce componente auto pe platforma de la Mioveni.

Francezii au spus ca scaderea productiei va duce la o reducere cu 25% a veniturilor si ii va aduce pierderi in trimestrul acesta. Compania e pesimista si legat de 2009 cand nu prevede o imbunatatire a nivelului productiei.

Scaderea productiei mondiale de masini a modificat sever toate estimarile Valeo si ii forteaza sa reduca cheltuielile renuntand la angajati. Valeo are 54.000 de angajati in 27 de tari si va renunta la 5.000 dintre ei. 1.600 vor fi din Franta, alte 1.800 din restul Europei iar diferenta, de pe alte continente. Conducerea va discuta cu sindicatele pe 8 ianuarie detaliile reducerilor.

Valeo produce diverse componente auto, de la faruri pana la sisteme electrice si de la transmisii pana la sisteme de climatizare.