Premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat, joi, ca Automobile Dacia si patru furnizori de componente auto vor primi ajutoare de stat pentru sustinerea si diversificarea productiei, precizand ca ajutoarele au fost aprobate de Guvern, informeaza Mediafax.

Dacia va beneficia de un ajutor de stat de 15,4 milioane de euro.

Patru furnizori de componente auto vor primi si ei ajutoare astfel: Honsel (37,4 milioane euro), Delphi Diesel Systems Romania (24,7 milioane euro), KS Atag Romania (27,9 milioane euro) si Calsonic Kansei Romania (17,9 milioane euro).

Surse guvernamentale au declarat sambata ca atat Renault, cat si Ford au cerut sprijin din partea statului roman, sub forma unor garantii de stat pentru finantari BEI de 100 de milioane de euro, respectiv 400 de milioane de euro.

Premierul a spus, joi, ca Ford poate avea nevoie de garantii de stat pentru imprumuturi de la BEI si ca este posibil ca Renault sa primeasca finantare BEI fara sustinerea statului, Guvernul avand deja prime discutii cu cele doua companii si cu institutia financiara internationala.