Taxa auto ar putea fi redusa ca valoare la momentul inmatricularii si inclusa ulterior in impozitul platit anual de catre proprietarul vehiculului, la un nivel calculat in raport cu gradul de poluare, aceasta fiind una dintre variantele analizate de Guvern pentru modificarea regimului de taxare auto.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, mai multe variante de modificare a taxei de poluare auto, precizand ca o decizie va fi luata dupa ce propunerile vor fi analizate la nivelul Guvernului si dupa consultarea institutiilor europene.

El a aratat ca una dintre variante este ca ordonanta de urgenta privind taxa auto aprobata de fostul Guvern in luna decembrie sa fie suspendata, astfel incat sa se revina la valorile din luna iulie.

Ministrul mediului a vorbit insa si de posibilitatea ca taxa de inmatriculare sa fie micsorata, iar posesorii de vehicule sa plateasca anual o suma calculata in raport cu gradul de poluare.

Nemirschi a precizat ca o decizie va fi luata dupa o serie de discutii si analize in Executiv.

"Este important raspunsul Ministerului Finantelor. Este importanta o analiza in sedinta de Guvern si nu mai putin important este modelul european care va fi decis", a spus Nemirschi, precizand ca institutiile europene au elaborat un proiect de unificare a principiilor de aplicare a taxei auto din toate cele 16 state membre UE, care au adoptat o astfel de masura.

Sursa: Mediafax