Automobile Dacia anunta ca pastreaza neschimbate preturile vehiculelor sale, insa cand va incepe programul Rabla va prezenta o oferta comerciala pentru cei care vor participa la program, a anuntat compania. Miercuri, o parte a presei a scris ca Dacia va reduce preturile masinilor cu 2.000 de euro, dupa ce declaratiile vicepresedintelui companiei au fost gresit intelese.

"Dacia s-a angajat din 14 ianuarie sa prezinte o oferta comerciala proprie, doar in favoarea clientilor care vor beneficia de programul Remat 2009, de indata ce acesta va fi lansat", spune compania in comunicat. Pretul celui mai accesibil Logan, de 6 400 euro, a ramas neschimbat din septembrie 2006.

Dacia spune ca a adus o serie de imbunatatiri serviciilor si masinilor sale, cum ar fi extinderea intervalului dintre revizii, dublarea perioadei de garantie sau introducerea in versiunile de serie a echipamentelor ABS si AFU (asistenta la franarea de urgenta).

Preturile pentru Logan sedan pornesc de la 6.400 euro, cele ale Sandero, de la 6.890 euro, iar la Logan MCV, de la 8.400 euro. Pentru vehiculele comerciale, preturile pornesc de la 7.000 euro pentru VAN si 7.300 pentru Pick-up. Cele mai scumpe versiuni costa 11.200 euro la Logan sedan, 12.150 pentru MCV, 9.850 euro pentru Sandero, 9.550 euro pentru VAN si 9.450 euro la Pick-up.

Constantin Stroe declara miercuri ca acei clienti care-si vor casa masina veche in programul Rabla si vor dori sa-si ia Dacie ar putea beneficia de reduceri oferite de companie, astfel incat avantajul client sa ajunga la un total maxim de 2.000 de euro, suma care include si prima de casare in valoare de 3.800 lei, oferita de stat.

Dacia se asteapta ca ianuarie sa fie una din cele mai slabe luni de vanzari din ultimii ani, dat fiind ca ca primeste cam 50 de comenzi pe zi, de patru ori mai putin decat in prima luna din 2008.