Ministrul Mediului va propune Executivului sa suspende aplicarea OUG din decembrie privind taxa auto, intentionand ca intr-un termen rezonabil sa elaboreze o lege care sa reglementeze taxarea, pana la definitivarea acesteia masinile urmand sa fie taxate la valorile valabile inainte de triplare.

"Voi propune Guvernului suspendarea aplicarii ordonantei din decembrie si in acelasi timp demararea procedurilor de elaborare a unei legi care sa treaca prin Parlament si care sa tina cont de normele europene de taxare, si care sa respecte principiul european «poluatorul plateste»", a declarat, joi, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Intrebat cum vor fi taxate importurile de masini in perioada in care ordonanta din decembrie privind triplarea taxei auto va fi suspendata si pana la aparitia noii legi, Nemirschi a raspuns ca va opera varianta stabilita de Guvern in iulie 2008.

Ministrul Mediului a mai declarat, in briefing-ul de presa de joi, ca va prezenta, in sedinta de Guvern de vineri, un memorandum continand variantele posibile de reglementare in privinta taxei auto, variante rezultate in urma discutiilor avute in cadrul comisiei interministeriale.

"Voi merge in Guvern cu aceste variante si imi voi sustine si propriul punct de vedere asupra unuia dintre ele. Va rog sa nu imi cereti sa va spun care este acesta. Deciziile de acest gen se iau si se comunica in Guvern", a afirmat Nemirschi, refuzand sa dea orice detalii despre numarul sau continutul variantelor de lucru.

Nemirschi a mai anuntat ca a avut deja discutii cu reprezentantii producatorilor autohtoni de masini - Dacia si Ford - si cu cei ai Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Sursa: Mediafax