Guvernul francez e pregatit sa ajute constructorii auto nationali cu 5 - 6 miliarde euro pentru a-i face sa treaca de cea mai grava criza din ultimele decenii, noteaza AFP. Prim-ministrul francez Francois Fillon spune ca in schimb, constructorii trebuie sa se angajeze ca-si vor pastra siturile de productie din Franta.

Seful Guvernului spune ca efortul financiar va fi masiv, de 5-6 miliarde euro, insa constructorii trebuie si ei sa-si ia angajamente, sa nu-si inchida uzinele din Franta si sa aiba un comportament exemplar fata de furnizori.

Declaratiile au fost facute la inceputul unei intalniri de urgenta dintre reprezentantii autoritatilor si cei ai principalilor constructori auto nationali.

Prezent la intalnire, Carlos Ghosn, CEO al aliantei Renault - Nissan si unul dintre cei mai influenti oameni ai industriei auto, a spus ca supravietuirea unor constructori si furnizori din industria auto este in joc in urmatoarele luni, mai ales ca masurile luate pentru salvarea lor sunt insuficiente in Europa.

Ministrul francez al industriei declara luni ca nu exclude posibilitatea ca statul sa devina actionar la producatorii auto, in schimbul ajutorului acordat.