Toyota Motor se asteapta sa produca la nivel global 6,5 milioane de autovehicule in acest an, mai putin cu peste 20% fata de un numar estimat de 8,2 milioane masini la nivelul anului anterior, potrivit ziarului local Chunichi, citat de Reuters. Ar fi cel mai scazut volum de productie al Toyota din 2003 si 2004.

Toyota si-a propus o tinta de vanzari pentru acest an de circa sapte milioane de vehicule la nivel mondial. In Japonia, Toyota intentioneaza sa reduca productia la aproximativ trei milioane masini, in scadere fata de circa patru milioane autovehicule estimate pentru anul trecut, a anuntat luni si cotidianul local Yomiuri Shimbun.

Un purtator de cuvant al Toyota a precizat ca producatorul nu a facut inca estimari oficiale.

In cazul inrautatirii si mai mari a conditiilor din piata auto globala, productia Toyota din Japonia ar putea ajunge sub trei milioane de unitati, nivel minim necesar pentru pastrarea numarului actual de muncitori full-time. Potrivit Yomiuri Shimbun, ar fi cel mai mic nivel al productiei pentru piata din Japonia din 1979, cand producatorul a scos pe piata 2,99 milioane masini.

Conform unui alt cotidian local, Nikkei Business, vanzarile globale ale grupului Toyota, din care fac parte si producatorul de minivehicule Daihatsu Motor si divizia de camioane Hino Motors, vor scadea cel mai probabil la circa sapte milioane unitati in anul financiar care incepe in aprilie 2009, cu 7% mai putin fata de un volum de 7,54 milioane unitati estimate pentru anul financiar anterior.