Compania Tata Motors va primi de luna aceasta comenzi pentru automobilul Nano, cea mai ieftina masina din lume, la 2.000 de dolari. Cei care vor sa-si rezerve masina trebuie sa dea 70% din suma, dar ar putea sa o vada abia dupa multe luni, fiindca productia este mult sub cererea estimata, noteaza The Times of India.

Compania estimeaza ca 100.000 de oameni vor face rezervari si va strange 150 de milioane de dolari. Problema este ca in prezent sunt produse lunar doar 3.000 de masini, astfel ca se va trage la sorti pentru a se decide cine va primi masini mai intai.

Masina ar trebui sa fie lansata oficial la inceputul lui martie, productia ar putea ajunge la 80.000 de unitati anul viitor, dar nivelul vizat, de 150.000 de unitati anual va fi atins in 2011 cand uzina din statul Gujarat va incepe sa produca.

Tata Motors are mari probleme cu acest proiect, masina trebuia lansata inca de anul trecut, dar dupa protestele violente ale fermierilor suparati ca li s-au luat cu forta pamanturile, compania a fost fortata sa renunte la o uzina care era aproape gata in regiunea West Bengal.

In plus, presa indiana a scris recent ca Tata Motors are datorii mari la furnizori, iar daca nu si le va achita, multe companii mai mici vor ajunge la faliment.