Un autoturism clasic Bugatti, ce fusese descoperit recent in garajul unui doctor din Newcastle, a fost vandut pentru 3.4 milioane de euro la o licitatie desfasurata la Paris, transmite BBC. Masina, un Bugatti 57S Atalante din 1937, a stat in garajul doctorului Harold Carr timp de 47 de ani. Alaturi de Bugatti, mostenitorii medicului au mai descoperit in garajul sau, la un an dupa ce murise, un Aston Martin clasic si un Jaguar E-type.

Bugatti-ul 57S Atalante, unul dintre cele 17 modele de acest tip construite, a apartinut initial lui Earl Howe - primul presedinte al British Racing Drivers' Club. Acesta a folosit masina opt ani dupa care a vandut-o. Bugatti-ul a ajuns in proprietatea doctorului in 1955. Acesta a folosit autoturismul cativa ani dupa care, in 1960, l-a parcat in garaj, unde a ramas pana la moartea sa, in 2007.

Masina a fost scoasa la licitatie de casa Bonhams. Atunci cand automobilul a fost descoperit, la finalul lunii decembrie a anului trecut, James Knight, director la casa de licitatie Bonhams, declarase: "Stiam de existenta acestui Bugatti de ceva ani dar, avand in vedere ca vorbim despre un club select, nu am indraznit sa divulg acest secret nimanui. Este, cu siguranta, una dintre cele mai mari descoperiri facute intr-un sopron".

Masina a parcurs, pana in prezent, doar 26.284 mile, iar pretul exact cu care s-a vandut a fost de 3.417.500 euro.

Bugatti 57S este unul dintre cele mai ravnite modele de catre colectionarii de masini. Patru autoturisme de acest tip se afla in proprietatea Muzeului national al automobilului din Mulhouse, in Franta, iar restul apartin unor colectionari privati.