Producatorul auto General Motors va suprima anul acesta 10.000 de posturi administrative, echivalentul a 14% din oamenii care lucreaza in acest sector la gigantul auto, noteaza The Wall Street Journal.

Decizia e parte a planului de redresare pe care compania l-a trimis Congresului, cand a solicitat peste 10 miliarde dolari ajutor pentru a nu da faliment. GM va renunta la 3.400 de posturi administrative in SUA, adica o zecime din angajatii care lucreaza in acel segment pentru companie.

Marea parte a reducerilor se va face pana la 1 mai, iar cei ramasi vor avea salariile reduse cu 3% - 7% in timp ce directorii vor avea salarii micsorate cu 10%.

General Motors are pe plan mondial 73.000 de angajati in sectorul administrativ, dar dupa ce vanzarile au scazut la minime istorice in SUA, numai masurile radicale mai au efect.

In planul pe care compania il prezenta Congresului, in decembrie, se anagaja sa-si reduca efectivele de angajati. Pentru GM s-au aprobat ajutoare de 13,4 miliarde dolari, insa una din conditii a fost sa dovedeasca pana la 31 martie ca poate deveni viabila. Pe 17 februarie este primul termen la care GM trebuie sa explice in ce mod va folosi banii pentru a iesi din situatia grava.