Milano si Giulia sunt numele a doua modele noi pe care italienii de la Alfa Romeo le vor lansa in 2010, respectiv 2011. Ele au fost facute publice, dar, in mod surprinzator informatia nu a venit de la italieni, ci de la Chrysler, care a prezentat-o in programul de restructurare inaintat autoritatilor din SUA, anunta Automotive News.

Chrysler a inclus doua noi modele Alfa Romeo in randul celor pe care le-ar putea construi in SUA, acum cand a incheiat o alianta cu Fiat. Din planul de restructurare s-a putut afla ca urmatoarele doua noi modele ale Alfa se vor numi Milano si Giulia, nume folosite si in trecut de marca italiana.

Milano va fi lansat in primavara lui 2010 in Europa si va inlocui modelul de intrare in gama 147. Numele a mai fost folosit in 1980 la varianta de Alfa 75 vanduta in SUA.

Al doilea model ce va fi lansat este Giulia care va intra in Europa spre finalul lui 2011, urmand sa inlocuiasca actualul Alfa 159. Numele Giulia a fost folosit la coupe-uri si sedan-uri Alfa Romeo in anii 60'.

In ianuarie s-a anuntat ca Fiat SpA va prelua 35% din Chrysler LLC intr-o intelegere care va duce masinile economice dezvoltate de Fiat in SUA. Fiat nu va plati bani, insa le va furniza americanilor platforme pentru viitoare modele si motoare economice.