Executivul german va raspunde in mod "pragmatic" solicitarilor Opel, pregatind un credit menit sa salveze constructorul german de la faliment. Totodata, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a cerut ajutor international pentru salvarea fabricilor Opel din Europa, scrie Financial Times Deustchland.

Opel, care se confrunta cu mari dificultati, a solicitat asistenta guvernului german, fara a publica deocamdata insa o schema viabila pentru activitatile viitoare. Tocmai de aceea, ministrul german al economiei a aratat ca va raspunde in mod "pragmatic" cererilor constructorului auto, oferind astfel doar garantii publice.

Armin Schild, sindicalist si membru al consiliului de supraveghere a companiei, a estimat recent ca Opel are nevoie de circa 3,3 miliarde de euro pentru a putea supravietui. Luni, liderul consiliului muncitorilor de la Opel, Klaus Franz, a pledat pentru un ajutor european.

Opel, filiala a gigantului american General Motors, de care s-ar putea separa, se confrunta cu scaderea activitatii de pe piata auto. Compania-mama este fortata sa ceara ajutorul guvernului Statelor Unite pentru a supravietui.