Dupa multe amanari si schimbari, Tata Motors a anuntat data lansarii modelului Nano - masina de 2.000 de dolari. Astfel, pe 23 martie va fi lansarea, iar comenzile se vor putea face din a doua saptamana a lui aprilie.

Masinile vor fi prezente in showroom-uri la inceputul lui aprilie, iar cei de la Tata spun ca ziua lansarii va fi una istorica pentru companie.

Tata Motors are mari probleme cu acest proiect, masina trebuia lansata inca de anul trecut, dar dupa protestele violente ale fermierilor suparati ca li s-au luat cu forta pamanturile, compania a fost fortata sa renunte la o uzina care era aproape gata in regiunea West Bengal.

In plus, presa indiana a scris recent ca Tata Motors are datorii mari la furnizori, iar daca nu si le va achita, multe companii mai mici vor ajunge la faliment.

Informatii anterioare indicau ca producatorul asteapta 100.000 de comenzi pe termen scurt, insa productia este in prezent de numai cateva mii de masini pe luna. Planul este ca productia anuala de Nano sa fie 250.000 de unitati, dar asta nu se poate intampla decat dupa ce noua uzina din Gujarat este gata.