AAA Auto a anuntat incheierea unui acord cu Sixt New Kopel pentru formarea unui joint-venture care va vinde masini second - hand in Romania, din care AAA va detine 5%, dar si-ar putea creste prezenta daca piata isi va reveni. Reprezentantii AAA Auto Romania nu au dorit sa comenteze informatiile. Compania nou formata va opera sub numele AAA New Kopel, au anuntat intr-un comunicat reprezentantii Sixt New Kopel.

UPDATE: AAA Auto va inchide filiala din Bucuresti, iar noua entitate va decide pe cati din cei 20 de angajati ii va pastra, a spus pentru Hotnews.ro Milan Smutny, purtator de cuvant al AAA Auto Group.

In comunicatul remis de AAA Auto Cehia se mentioneaza ca Sixt New Kopel si AAA Auto vor vinde masini second-hand sub acelasi brand in Romania. AAA Auto detine 5% din joint-venture, dar are optiunea de a-si creste participatia pana la 49%.

"Ne reducem temporar operatiunile pe piata romaneasca, dar planuim sa ne sporim prezenta si sa ne exercitam optiunea de a ne creste participatia in compania mixta, daca se vor imbunatati conditiile de piata", spune Anthony James Denny, CEO al AAA Auto Group.

"Ambele companii, Sixt New Kopel si AAA AUTO Group, isi vor desfasura independent activitatea in Romania, dar sub acelasi brand: AAA New Kopel. In urma acordului incheiat astazi de catre cele doua companii, Sixt New Kopel detine capitalul majoritar de 95%, in timp ce AAA AUTO Group restul de 5%, cu optiunea de crestere cu pana la 49%", se mentioneaza in comunicatul Sixt New Kopel.

Sixt New Kopel furnizeaza servicii de leasing operational in Romania din 2005, iar de anul trecut a inceput sa comercializeze masini second.

New Kopel este parte a grupului israelian Shlomo iar in luna mai 2006 a achizitionat licenta pentru Romania a companiei Sixt, firma germana cunoscuta de "rent a car". Compania are birouri in opt orase romanesti.

AAA Auto a intrat pe piata romaneasca la finele lui 2005, anul urmator a fost bun ca vanzari, 3.100 de masini, dar apoi au urmat scaderi, la 2.600 de masini in 2007 si numai 1.400 anul trecut. AAA Auto este o companie ceha care a vandut 60.000 de masini anul trecut in tarile central europene in care are filiale.