Seat a prezentat la salonul auto de la Geneva versiunea break a modelului Exeo, numita ST, masina urmand sa ajunga in a doua parte a anului in tara, au spus pentru Hotnews.ro reprezentantii Porsche Romania. Versiunea berlina a Exeo si-a facut debutul mondial toamna trecuta, iar in luna mai va fi lansata in tara.

Versiunea break a Exeo, denumita Exeo ST, va fi lansata pe piata in a doua parte a anului cu motorizari si cu lista de dotari identice cu modelul sedan. Singurele diferente vor fi reprezentate de o caroserie mai lunga, de 4.66 metri, precum si de un volum al portbagajului de 442 litri.

Exeo va putea fi achizitionat in reteaua de distribuitori cu o oferta initiala incluzand trei motoare pe benzina – de 1.6 litri 102 CP, 1.8 litri 150 CP si 2.0 litri 200 CP, plus doua versiuni diesel – de 2.0 litri care pot dezvolta 143 CP, respectiv 170 CP.

Producatorul spaniol vrea ca varianta berlina a lui Exeo, care va intra pe piata in primavara, sa fie perceputa ca apartinand sectiunii premium din clasa medie. Berlina are 4,6 metri lungime si este construita pe pltforma B a grupului Volkswagen care e utilizata si la Audi A4.

Vanzarile Seat in tara au scazut anul trecut cu 21%, spre 3.900 de masini, iar Ibiza a fost cel mai vandut model.