AvtoVaz, producatorul masinilor Lada, a oprit miercuri din nou productia din cauza problemelor financiare care il impiedica sa-si plateasca furnizorii, noteaza agentiile ruse de presa, citate de AFP.

Recent, ministrul rus al sanatatii si dezvoltarii sociale anuntase ca 3.200 de angajati de la Lada vor fi disponibilizati, iar alti 12.500 sunt pe liste de asteptare. Ziua a inceput normal, apoi unele linii de asamblare au fost oprite, astfel ca au existat masini care au iesit cu componente lipsa, noteaza RIA Novosti. Agentia adauga ca mai tarziu, liniile de asamblare s-au oprit pe perioada nedeterminata.

Seful AvtoVaz declara ca poate plati cu bani doar 30% dintre datoriile catre furnizori, iar pentru restul se emit bilete la ordin. Si in februarie productia Lada s-a oprit dupa probleme similare cu furnizorii, iar mii de job-uri au fost puse la indoiala.

AvtoVaz, la care Renault detine 25% din actiuni, vindea 50-60.000 de masini pe luna in Rusia inainte de criza, dar in ianuarie nu a trecut de 30%. Piata auto rusa a lasat in urma cresterile sustinute de alta data si nici piata masinilor straine nu mai sta pe roze.