Cei doi rivali germani producatori de masini premium - Daimler si BMW - ar putea face schimb de actiuni, iar in viitor colaborarea lor s-ar putea strange pentru a se economisi miliarde de euro, noteaza ziarul german der Spiegel. Publicatia scrie ca BMW ar putea prelua 7% din Daimler, iar Daimler ar putea detine 7% din BMW.

Ziarul german scrie ca familia Quandt, care detine 46% din BMW, nu vrea ca Daimler sa aiba actiuni la BMW deoarece se tem ca Daimler va dori sa preia BMW, la fel cum a facut si cu Chrysler acum un deceniu, dupa ce la inceput vorbise doar de "o fuziune intre egali".

Si guvernul german a fost notificat informal de posibilul schimb de actiuni pentru a se vedea daca autoritatile antitrust au vreo obiectie.

Der Spiegel mai noteaza ca cei doi producatori vor anunta foarte curand o colaborare pentru a achizitiona impreuna componente, miscare prin care fiecare ar putea economisi sute de milioane euro pe termen scurt si miliarde pe termen mediu.

Un oficial BMW citat de publicatie spune ca cele doua companii se vor apropia mult prin aceasta colaborare care ar putea creste in viitor. Ambele companii au fost puternic lovite de criza, vanzarile Daimler in Europa au scazut cu 30% in ianuarie, iar cele ale BMW cu 32%.