Toyota Romania va lansa in luna mai automobilul supermini iQ, care va deveni cea mai mica masina cu patru locuri de pe piata. Ca si comparatie, iQ este cu 30 cm mai lung decat un smart fortwo si cu 40 cm mai scurt decat Aygo, cel mai mic model Toyota care se vinde in tara acum.

iQ a fost prezentat sub forma de concept la salonul auto de la Frankfurt in toamna lui 2007, iar versiunea de productie a debutat anul trecut la Geneva. Masina, desenata la centrul de design de la Nisa, Franta, a inceput sa se vanda din octombrie in Japonia.

Masina e disponibila in Europa cu motorul pe benzina folosit si la Aygo, 1 litru 67 CP, dar a fost anuntat si unul mai puternic, 1,33 litri, 98 CP. iQ are 2,98 metri lungime, rezervor de 32 litri, iar producatorul spune ca este cea mai mica masina cu patru locuri de pe piata.

In acest an Toyota va lansa si alte modele: tot in mai vine SUV-ul Urban Cruiser, iar in vara ajunge noua generatie a hibridului Prius, noul model Verso plus versiunea restilizata a RAV4.

In Romania s-au vandut anul trecut 10.100 de automobile ale marcii nipone, echivalentul unei cote de 3,1% din piata. Yaris a fost cel mai vandut model, cu peste 2.300 de masini, in timp ce supermini-ul Aygo si-a gasit aproape 1.000 de clienti.