Grupul Renault va relocaliza in Franta productia unui model fabricat pana acum in straintate, creand, in acest fel, circa 400 de locuri de munca, a anuntat vineri secretarul de stat pentru industrie, Luc Chatel, citat de AFP.

Potrivit unui delegat sindical, este vorba despre productia modelului Clio, care este fabricat in prezent in Slovenia.

"Astazi, grupul Renault va anunta repatrierea productiei unui vehicul, fabricat in prezent in afara Frantei, in uzinele Flins, in apropiere de Paris", a declarat Chatel, care este si purtator de cuvant al guvernului.

Aceasta relocare va crea "peste 400 de locuri de munca", a adaugat el.

Grupul Renault nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Franta a anuntat, la jumatatea lunii februarie, imprumuturi de sase miliarde de euro, cu dobanzi preferentiale, pentru cei doi mari constructori nationali de automobile - Renault si PSA Peugeot Citroen - in contrapartida cu mentinerea productiei din Franta.

Presedintele Nicolas Sarkozy a evocat posibilitatea ca cele doua grupuri sa relocheze o parte din productia din Europa, suscitand mania guvernului Cehiei, care a lansat un semnal de alarma impotriva acestei masuri, calificata drept "protectionista".

Praga se teme ca astfel de conditionari ar putea avea un efect negativ asupra activitatii uzinelor Peugeot Citroen din Cehia.