Prima de casare nu va creste, in 2009, mai mult de 3.800 de lei, cat este in prezent, in schimb, programul Rabla ar putea fi extins si pentru firme, a anuntat, luni, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. "Prima de casare este unul din motoarele care trebuie sa rezolve problemele de mediu, iar obiectivul meu este sa scot cat mai multe rable de pe sosele, de aceea nu ar avea rost sa cresc prima de casare", a afirmat Nemirschi, citat de NewsIn.

In functie de rezultatele obtinute in prima etapa, care se incheie in luna iunie, ministrul Mediului spune ca va cauta si alte metode, cum ar fi extinderea programului la persoane juridice.

Declaratiile lui Nicolae Nemirschi vin dupa ce ministrul Mediului afirmase, la inceputul acestei luni, ca prima de casare prin programul Rabla ar putea creste din aceasta vara.

"In iunie, la finalul primei etape, vom face o statistica si vom vedea daca si in ce proporţie au fost indeplinite angajamentele. Daca, din cauza crizei, din cele 20.000 masini alocate primei etape a programului se vor vinde doar 5.000, luam in calcul cresterea primei de casare", afirma Nicolae Nemirschi, in urma cu doua saptamani.

Guvernul Boc a aprobat inlocuirea in acest an a 60.000 de autovehicule, iar prima de casare este de 3.800 lei.