Johnson Controls, furnizor american de componente pentru automobile prezent si in Romania, a anuntat ca va inchide 10 uzine pe plan mondial si ar putea renunta la 4.000 de oameni, dupa ce vanzarile din industrie au tot scazut, scrie Bloomberg. Compania detine trei fabrici in Romania si produce printre altele si scaune pentru Logan.

Majoritatea uzinelor vor fi din Europa, unde compania si-a modificat din nou in scadere prognozele legate de productia de masini, cu 14%, pana la 12 milioane de unitati. Compania a obtinut doua treimi din veniturile de anul trecut cu productia de interioare pentru automobile si baterii, restul venind de la sisteme de climatizare pentru cladiri.

Compania avea 140.000 de angajati pe plan mondial, iar la ultima restructurare a eliminat 9.400 de locuri de munca. Johnson Controls a inregistrat pierderi de 608 milioane dolari in ultimul trimestru din 2008, primele pierderi din ultimii 16 ani. Compania estima pierderi si pentru primele luni din 2009.

Compania are trei uzine in Romania, produce scaune pentru Logan pe platforma de la Mioveni, dar si huse pentru diferiti constructori auto la Ploiesti si Pitesti.