Christian Streiff, care a fost inlocuit din functia de CEO al grupului Peugeot- Citroen printr-o decizie a consiliului director, se arata surprins de decizie si spune ca in timpul mandatului sau a pus la punct un plan de reducere a costurilor care a fost foarte apreciat, noteaza Reuters. Noul sef PSA va fi Philippe Varin, venit de la compania Corus, din industria otelului.

Christian Streiff spune ca datorita politicilor sale, "grupul e bine pregatit sa faca fata crizei", referindu-se la planul sau de reducere a costurilor si a stocurilor. "Comunitatea economica si financiara a salutat rezultatele. Nu inteleg decizia board-ului", spune el.

Board-ul PSA a decis duminica sa-l inlocuiasca pe Streiff cu Philippe Varin, care a condus producatorul anglo-olandez de otel Corus.

Peugeot - Citroen a afisat anul trecut pierderi de 343 milioane euro si se astepta sa ramana "pe rosu", pana in 2010. Board-ul spune ca "dificultatile exceptionale cu care se confrunta industria auto impun o schimbare de management".

Philippe Varin, in varsta de 56 de ani, va prelua atributiile de CEO de la 1 iunie. Streiff e la sefia PSA din februarie 2007, iar in trecut a fost sef la Airbus si la producatorul de sticla Saint Gobain.