Producatorul german de anvelope Continental angajeaza personal pentru fabrica de la Timisoara, la doar cateva saptamani dupa ce a anuntat inchiderea fabricii din Clairoix, Franta, masura ce a dus la o serie de proteste ale muncitorilor francezi, informeaza NewsIn. Totusi, compania a anuntat ca nu creeaza locuri noi de munca, ci cauta sa ocupe posturile vacante.

Continental recruteaza operatori de productie, ingineri in departamentul tehnic, sefi de echipe si muncitori specializati in intretinerea utilajelor.

Conducerea companiei a explicat ca un numar mare de muncitori romani aleg sa paraseasca grupul, iar posturile ramase vacante trebuie ocupate. Continental a deschis fabrica de la Timisoara in urma cu zece ani si angajeaza acum 1200 de persoane.

Cu toate acestea, presa franceza subliniaza ca un pneu romanesc se vinde cu cinci euro, fata de circa noua euro in cazul unui pneu francez, potrivit unui document intern al Continental, publicat recent de Courrier Picard.

Continental este unul dintre primii cinci furnizori de componente auto din lume si produce sisteme de franare, sisteme electronice pentru masini, anvelope si alte componente auto.