In incercarea de a revitaliza vanzarile, Ford a anuntat ca va plati timp de un an ratele clientilor din SUA care raman fara loc de munca, noteaza Associated Press. Dupa ce vanzarile Ford au scazut cu 48% in februarie, producatorul a mai anuntat inca o masura in SUA: va oferi finantare cu dobanda zero pentru mai multe modele ale marcilor Ford, Lincoln si Mercury.

Ford se angajeaza sa plateasca timp de un an ratele clientilor din SUA care opteaza pentru unul dintre modelele grupului, dar raman fara loc de munca. Suma lunara pe care Ford o va achita in locul clientului va fi de maximum 700 dolari, iar masura e valabila pana la 1 iunie.

In plus, producatorul ofera finantare cu dobanda zero la cateva modele ale marcilor Lincoln, Mercury si Ford.

Si Chrysler ofera in SUA finantare cu dobanda zero si reduceri de pana la 6.000 de dolari pe vehicul. Si GM se gandeste la masuri similare, dupa ce vanzarile i-au scazut cu 40% in ultimele luni si nici falimentul nu pare extrem de indepartat.

Hyundai a venit cu o oferta care a miscat piata in ianuarie, lansand un program prin care cei care raman fara loc de munca pot returna masina dupa un an, fara obligatii suplimentare.