General Motors se declara pregatita sa intre in procedura de faliment daca va fi neaparat nevoie, dar spera sa se poata restructura fara sa se puna sub protectia justitiei, scrie AFP. GM recunoaste ca are datorii extrem de mari pentru contextul economic actual.

Intr-un document trimis autoritatilor de reglementare bursiera din SUA, GM spune ca e pregatita pentru un faliment controlat, supervizat de justitie. Totusi, compania spune ca o restructurare fara prezenta justitiei ar fi totusi solutia cea mai avantajoasa.

General Motors admite ca datoriile sale sunt extrem de mari si pun in pericol eforturile de restructurare. Presedintele Obama a spus ca e posibil ca cele doua companii sa nu poata dovedi ca pot ajunge sa fie din nou viabile, astfel ca ultima solutie ar putea fi o restructurare sub protectia legii falimentului.

GM a subliniat din nou ca intrarea in faliment ar avea un impact negativ asupra afacerii sale, insa a spus ca o intrare sub protectia legii falimentului ar fi usurata de promisiunile administratiei care s-a angajat sa asigure garantii clientilor GM si sa vina cu ajutoare de urgenta.

Administratia Obama a refuzat la inceputul saptamanii sa acorde ajutoarele suplimentare de 21,6 miliarde dolari cerute de GM si Chrysler, solicitand planuri mai convingatoare de redresare.