Familia regala din emiratul Abu Dhabi e interesata sa intre in actionariatul Opel, insa nu a luat nicio decizie in acest sens, informeaza AFP care citeaza ziarul german Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Opel, parte a General Motors, e in mari dificultati financiare, iar autoritatile germane nu vor sa suporte singure povara salvarii.

Ziarul german citeaza un membru al familiei regale din Abu Dhabi, Sheikh Hamdan care spune ca nu a luat nicio decizie legata de intrarea in actionariatul Opel, insa precizeaza ca discutiile pe care le-a avut recent cu autoritatile din landul german Nord-Rhine Westphalia au fost promitatoare.

Opel, parte a General Motors, are adanci probleme financiare si fara cateva miliarde euro ajutor nu poate sa mai reziste mult. Compania cere ajutor de la autoritatile germane, insa acestea nu vor sa suporte singure povara salvarii producatorului si cauta un partener.

Emiratul Abu Dhabi nu e strain de lumea producatorilor germani de automobile. Luna trecuta a preluat 9,1% din Daimler, pentru 1,85 miliarde euro.