Compania Segway, cunoscuta pentru "trotinetele" motorizate pentru o singura persoana, lucreaza impreuna cu General Motors la un vehicul electric capabil sa transporte doua persoane, cu o autonomie de maxim 56 km. Segway spune ca vehiculul, prezentat acum sub forma de concept, ofera o mobilitate foarte buna, iar incarcarile costa putin. Momentul lansarii pe piata nu a fost anuntat.

Proiectul Puma a dat nastere unui concept de vehicul cu doua locuri, propulsat de un motor electric care-si ia energia de la baterii litiu - ion. Viteza maxima a micului vehicul va ajunge la 56 km/h, iar autonomia variaza intre 40 si 56 de kilometri. Valorile sunt net superioare celor de la versiunea Segway pentru o singura persoana, care se vinde in prezent.

Segway spune ca vehiculul Puma are o manevrabilitate excelenta, emisiile poluante sunt zero, iar datele de pe bord pot fi trimise wireless catre un pocket PC.

Primul vehicul Segway, Personal Transporter, "trotineta" electrica pentru o singura persoana, a fost lansat in 2001, iar a doua generatie a aparut in 2006.

In Romania, vehiculele Segway sunt comercializate de AutoItalia. Preturile pornesc de la 7.500 euro, TVA inclus, pentru versiunea PT i2 care cantareste 48 kg, are doua motoare electrice, autonomie de 38 km si viteza maxima de 20 km/h.