Japonezii de la Suzuki vor aduce in primavara anului viitor in tara noua generatie a masinii de clasa mica Swift, dar si automobilul de clasa D Kizashi, a spus directorul filialei, Alin Radu, la salonul moto care a inceput vineri la complexul Romexpo.

Anul acesta in vara vine in tara o versiune restilizata a modelului SX4, cu modificari minime la exterior, insa cu un interior mult schimbat. Noua generatie a modelului Swift va ajunge in tara in martie 2010, tot atunci urmand sa fie lansata si masina de clasa D, Kizashi. Aceasta a fost prezentata sub mai multe forme de concept si probabil ca la salonul auto de la Geneva va iesi in varianta de serie. Printre concurentii sai se numara Toyota Avensis si Mazda 6.

Suzuki are de la inceputul anului trecut reprezentanta proprie in Romania. Marca a vandut circa 1.600 de automobile anul trecut, dintre care jumatate modelul SX4. Pentru anul in curs tinta este atingerea unei cote de 2% din piata, fata de circa 0,5% anul trecut.

Alin Radu spune ca Suzuki are in prezent 12 dealeri, anul trecut a deschis noua, iar anul acesta tinta ar fi deschiderea a zece noi reprezentante cu investitii nu foarte mari.

Pana la venirea reprezentantei, vanzarile Suzuki erau extrem de slabe in tara, dovada ca si cota de piata era infima fata de cea din Europa. Astfel, anii trecuti Suzuki avea in Romania o cota de circa 0,1 - 0,2% din piata masinilor noi, in timp ce in Europa e de aproape 2%.