Chrysler si Fiat poarta negocieri pentru a pune pe picioare alianta care sa multumeasca administratia Obama, sa salveze Chrysler de faliment si sa-i ajute pe italieni sa reziste la criza. E posibil ca Sergio Marchionne, CEO al Fiat, sa ajunga si la conducerea Chrysler, mutare urmata de multe schimbari de conducere si structura, scrie Automotive News, care citeaza surse din piata.

Se pare ca dupa ce discutiile de fuziune se vor fi incheiat va fi numit un board de sapte membri pentru Chrysler, consiliu ce va cuprinde si membrii Fiat dar si din echipa intocmita de Obama pentru a ajuta industria auto.

Chrysler are ragaz pana la sfarsitul lui aprilie sa bata palma cu Fiat, pentru a primi si de la autoritatile SUA alte sase miliarde de dolari ajutor, dupa cele patru primite recent. Din 2007, Chrysler e condusa de Bob Nardelli, dar venirea lui Marchionne nu ar fi exclusa, pentru ca italianul a devenit celebru pentru rezultatele bune obtinute in cei cinci ani de cand conduce Fiat, rezultate apreciate si de Obama.

Marchionne are atat cetatenie italiana, cat si canadiana, iar cateva zile pe luna lucreaza la Chicago.

Cele doua companii au purtat cateva luni discutii, pentru o alianta de 10 miliarde dolari. Fiat ar urma sa preia 35% din Chrysler, fara a face insa o infuzie de capital, dar va pune la dispozitia constructorului american tehnologiile sale si reteaua de distributie.

Chrysler ia in considerare si intrarea sub protectia legii falimentului daca lucrurile nu vor merge cu Fiat.