Aston Martin a publicat primele poze cu versiunea de productie a celui mai nou model. Sedanul denumit Rapide, cu motor de 470 CP va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt, iar livrarile se vor face din 2010. Masina va fi construita in Austria. Marca, detinuta de fonduri de investitii din Kuweit, a vandut 5.000 de masini anul trecut.

Aston Martin, care pana acum doi ani tinea de Ford, spune ca sedanul Rapide va dispune de un motor de 6 litri, 470 CP.

Rapide a fost prezentat sub forma de concept la salonul de la Detroit in 2006, iar masina va fi produsa la uzina de la Graz (Austria) a Magna Steyr. Printre modelele concurente se numara Mercedes CLS si Porsche Panamera.

Pentru Aston Martin nu e cel mai bun moment sa investeasca in dezvoltarea de modele super-scumpe, mai ales ca producatorul a anuntat recent ca va concedia o treime dintre angajati, dupa ce vanzarile au scazut mult.

Aston Martin a apartinut de Ford intre 1994 si 2007, insa de acum doi ani e detinuta de fondurile kuweitiene de investitii Investment Dar si Adeem Investment si de afaceristul britanic John Sinders.

La salonul de la Geneva, in martie, marca a prezentat conceptul SUV Lagonda care ar putea intra in productie in doi - trei ani.

Aston Martin estimeaza ca va vinde pe plan mondial intre 4.500 si 5.000 de masini anul acesta si se bazeaza mult pe tarile din zona Golfului. Compania a produs anul trecut 6.200 de masini si a vandut 5.000. Modelul de top este DBS care la 240.000 euro costa dublu fata de modelul V8 Vantage.