Constructorii auto chinezi precum Geely, Roewe sau Brilliance domina salonul auto local din Shanghai, China, prezentand noutati neasteptate cum ar fi masini electrice. Europenii nu lasa garda jos si aduc si ei noutati de interes, cum ar fi primul sedan din istoria Porsche, modelul Panamera.

Brilliance a prezentat un concept car electric, propulsat de doua motoare electrice alimentate de baterii litiu-ion. Fiecare motor dezvolta 30 CP si un cuplu 60 Nm. Folosind doar un singur propulsor, masina poate rula cu maximum 40 de kilometri pe ora (km/h) si are o autonomie de 150 de kilometri. Folosind ambele motoare, viteza maxima ajunge sa fie 130 km/h, insa autonomia nu a fost declarata pentru acest tip de exploatare. Constructorul auto Brilliance, fara experienta in fabricarea unor astfel de modele, a anuntat ca nu vrea sa produca in serie modelul.

Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), care detine brandul britanic MG, a dezvaluit hatchback-ul MG6. Masina va fi disponibila la vanzare in Marea Britanie la inceputul anului viitor. Sedanul bazat pe MG6 este deja comercializat in China sub numele de Roewe 550.

La acelasi salon a debutat conceptul denumit Roewe N1, bazat tot pe modelul Roewe 550. Cand va intra in productia de serie, modelul prefigurat de Roewe N1 va avea o forma de coupe cu patru usi, atacand astfel Mercedes-Benz CLS si Volkswagen Passat.

Si daca a venit vorba de nemti trebuie spus ca Volkswagen si partenerul sau chinez FAW au prezentat modelul Volkswagen Passat Lingyu. Acest model este mai lung cu 9,1 centrimetri decat Passat-ul european si ofera mai mult spatiu pentru picioarele pasagerilor din spate. In gama de motorizari intra, printre altele, un propulsor de 1,8 litri turbo pe benzina de 163 CP.

Geely, constructor chinez care vindea si la noi masini de 10.000 de euro, a vrut sa rupa gura targului si a dezvaluit modelul Geely GE, care este de fapt o copie a Rolls Royce Phantom.

Constructorii europeni au tinut garda sus si au lansat oficial primul sedan din istoria Porsche, modelul Porsche Panamera. Masina va fi disponibila la comercializare in Romania in septembrie, la preturi incepand de la aproape 98.000 euro, cu TVA inclus.

Nici Peugeot nu s-a lasat mai prejos si a adus la Shanghai conceptul RD. Practic, acest concept a luat nastere in urma celei de-a cincea editii a Concursului de Design Peugeot castigata de columbianul Carlos Arturo Torres Tovar. Sud-americanul a castigat acest concurs in fata a peste 2.500 de contracandidati.

Salonul auto de la Shanghai se desfasoara intre 20 si 28 aprilie, primele doua zile fiind dedicate presei. Evenimentul este organizat din doi in doi ani, iar prima editie a avut loc in 1985.

Sursa: stiriauto.ro