Rolls-Royce ar putea da in judecata constructorul chinez Geely, care a lansat saptamana aceasta, la salonul auto de la Shanghai, un model ce pare copia perfecta a clasicului Phantom, la un cost de doar 30.000 de lire sterline, relateaza telegraph.co.uk.

Prototipul, de culoare neagra, cu o lungime de 5,4 metri, a detinut locul de onoare la standul Geely, asemanarile cu Rolls-ul fiind evidente.

Desi Geely sustine ca "reinventeaza modelul clasic", sefii de la Rolls-Royce au inceput sa isi consulte avocatii pentru a vedea ce optiuni au.

"Colegii nostri din Shanghai studiaza foarte atent problema", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

"Rolls-Royce Motor Cars acorda o foarte mare atentie protejarii imaginii marcii si ia in serios orice incalcare de imitare a produselor sale. Rolls-Royce isi pastreaza deschise toate optiunile si se consulta, in prezent, cu avocatii sai".

Radiatorul, statueta, cunoscuta si sub denumirea de Spirit of Ecstasy, precum si numele si initialele Rolls-Royce sunt protejate prin lege.

Avand un pret de catalog de 250.000 de lire sterline, modelul original Rolls-Royce Phantom reprezinta privilegiul a foarte putini oameni.

Dar, la un cost de doar 30.000 de lire, modelul GE, care provine de la Geely Excellence, pare sa ofere "un luxuriant palat mobil" la un pret extrem de atragator.