Dacia a decis sa-si mareasca productia zilnica de masini cu peste 11%, de la 1.200 vehicule pe zi la 1.340 vehicule pe zi, incepand cu 15 iunie, datorita cererii create de programele de tip Rabla din mai multe tari europene, a anuntat vineri producatorul. Dacia a decis sa mai angajeze aproximativ 500 de oameni, care vor fi recrutati cu precadere dintre fostii angajati care au beneficiat de contracte de munca pe durata determinata (CDD).

Totodata, unui numar de 400 salariati cu contracte de munca pe durata determinata (CDD) li se va prelungi contractul, a mai anuntat producatorul auto.

Dacia a mai marit anul acesta productia, in luna martie, tot cu circa 10%, datorita comenzilor venite din Germania unde exista zeci de mii de comenzi pentru masinile marcii in programul Rabla unde prima de casare este de 2.500 euro.

Reprezentantii Dacia au spus ca trei sferturi din productia de anul acesta va merge la export, fara a comunica insa estimari privind valoarea exacta a productiei din acest an.

In primele trei luni din acest an, vanzarile de automobile noi in Romania au scazut cu 59% spre 33.500 de unitati, iar exporturile au urcat cu 34%, pe fondul cererii mari de masini Dacia in special in Germania, conform raportului APIA. Totusi, pe plan intern vanzarile de masini ale Dacia au scazut cu 60% in primele trei luni, de la peste 19.000, la sub 8.000.

Anul trecut, Dacia a inregistrat o cifra de afaceri de peste 7,64 miliarde lei (circa doua miliarde euro), mai mare cu 10% fata de anul anterior, cresterea fiind datorata vanzarilor la export, in timp ce vanzarile pe piata interna au scazut. Profitul net s-a injumatatit anul trecut, fiind de 222 milioane lei (circa 60 milioane euro).