Peugeot a adus in tara crossover-ul 3008, model care se va lansa oficial in iulie. Masina a fost prezentata cu ocazia vizitei la Bucuresti a lui Jean Philippe Collin, director general Peugeot pe plan mondial. El a infirmat zvonurile care vorbeau despre dorinta marcii franceze de a-si deschide reprezentanta de vanzari in tara si a mentionat ca Peugeot e multumita de importatorul Trust Motors. Totusi, reprezentantii importatorului spun ca se simte criza si estimeaza afaceri cu 50% mai mici in 2009.

3008

Peugeot 3008, anticipat de conceptul Prologue prezentat toamna trecuta la Paris - fata de care nu e cu mult diferit - este primul crossover al marcii franceze. Cu elemente de SUV, MPV si hatchback, noul 3008 va concura cu modele precum Seat Altea Freetrack si Volkswagen Touran, scrie presa europeana de specialitate.

Vanzarile anuale ar trebui sa fie in jur de 80.000 - 100.000 de unitati, iar in 2011 va iesi o versiune hibrida. Pana atunci, modelul construit pe platforma lui 308 va fi disponibil cu motoare diesel 1,6 litri 110 CP, 2 litri 150 CP, respectiv 163 CP. La benzina vor fi disponibile doua variante: 1,6 litri cu 120 CP, respectiv 150 CP. Masina are 4,36 metri lungime.

Peugeot nu are de gand sa-si deschida reprezentanta in Romania

Jean-Philippe Collin, directorul Peugeot, a declarat ca marca franceza nu are de gand sa deschida reprezentanta de vanzari, deoarece activitatea importatorului Trust Motors este buna. Partenerul de alianta al Peugeot, Citroen, si-a deschis birou de reprezentanta in 2007, importatorul de atunci, ATS, devenind dealer.

Multi se asteptau ca vizita lui Collin la Bucuresti sa fie prilejul pentru anuntul legat de deschiderea unui birou, insa francezul a spus ca a venit in tara pentru a evalua afacerea si a decide strategii pentru viitor.

Trust Motors simte criza, iar estimarile sunt pesimiste. Cifra de afaceri ar putea fi de 80 - 100 milioane euro anul acesta, fata de 170 milioane euro anul trecut, in timp ce vanzarile ar putea ajunge la 7.000 - 7.500 de unitati, fata de aproape 13.000 anul trecut, a spus Gheorghe Utii, director executiv Trust Motors. In plus, masinile marcii se vand prin 21 de dealeri, planuri de extindere nu sunt pentru anul in curs, iar Utii nu exclude posibilitatea ca unii sa se inchida "E foarte posibil ca unii sa se inchida, mai ales daca au terminat investitii mai recente, au un parc mai redus in zona, iar activitatile pe piese si service ii sustin mai putin si mai ales cei care au recurs la credite bancare mai consistente", a precizat Utii care a spus ca anul acesta e foarte posibil ca Truist Motors sa nu scoata profit, dupa ce anul trecut acest indicator a trecut de 10 milioane euro.

Peugeot va prezenta un monovolum la Frankfurt, 308 cabrio ajunge in tara in iunie

Collin a spus ca Peugeot va prezenta la Frankfurt varianta de serie a primului monvolum al marcii. Masina va fi disponibila in versiune de cinci si sapte locuri, iar comercializarea va incepe in ultimul trimestru al anului.

La capitolul lansari in Romania, in afara de 3008 va mai aparea si modelul 308 cabrio, in iunie, in timp ce mai tarziu in acest an se va lansa 206 Plus, o varianta restilizata a lui 206.

Peugeot are o cota de 4% in Romania si 7,3% pe plan european, in timp ce vanzarile marcii pe plan mondial au fost anul trecut de 1,9 milioane de masini.