Familiile Porsche si Piech urmeaza sa decida, miercurea viitoare, daca vor vinde Porsche AG companiei Volkswagen, intr-o incercare de a reduce datoriile masive ale firmei, a relatat revista Focus, citata de Reuters.

Cei mai importanti cinci reprezentanti din cele doua familii, care controleaza toate voturile in Porsche Automobil Holding, s-au intalnit deja in aceasta saptamana, insa n-au putut lua o decizie. Potrivit informatiilor, VW a propus achizitionarea Porsche pentru 11 miliarde de euro, precum si inlocuirea directorului executiv si a celui financiar de la Porsche cu cei de la Volkswagen.

Publicatia precizeaza, fara sa mentioneze surse, ca cele doua familii vor hotari daca vor vinde Porsche AG si reteaua de dealeri din estul Europei catre cel mai mare producator auto de pe continent.

In aprilie, mai multe informatii sugerau ca Volkswagen ar putea cumpara operatiunile de productie ale celor de la Porsche.

In ianuarie, Porsche a raportat datorii de 16.2 miliarde de euro, majoritatea ca urmare a cumpararii actiunilor VW.

UPDATE: Wolfgang Porsche, presedintele consiliului de supraveghere al companiei Porsche, a anuntat ca firma nu va fi vanduta celor de la Volkswagen.