Dacia a prezentat la salonul auto de la Barcelona modelul Sandero Stepway, o versiune inaltata a berlinei Sandero. Modelul va fi disponibil cu doua versiuni de motorizare si va fi lansat in septembrie pe cateva piete europene, insa data lansarii in Romania nu a fost stabilita. Dacia Sandero Stepway este versiunea europeana a modelului Stepway care se vinde de anul trecut in Brazilia sub sigla Renault. Stepway nu este SUV-ul Dacia despre care s-a vorbit mult. Acel model va aparea la inceputul lui 2010.

"Grda la sol a fost inaltata cu 20 mm fata de berlina Sandero, barele de protectie fata si spate au ornamente cu aspect de crom satinat, iar proiectoarele de ceata si barele de pavilion longitudinale (negre si crom satinat) fac din Dacia Sandero Stepway un vehicul adaptat oricarui tip de drum", spune Dacia despre noul model.

In functie de piata de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipata cu o motorizare pe benzina de 1.6 litri si 90 CP si cu o motorizare diesel dCi de 70 CP. Dacia Sandero Stepway este fabricata la uzina de la Mioveni.

Consumul afisat in ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzina) si, respectiv, de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel).

Noul model va fi disponibil pe majoritatea pietelor europene incepand cu septembrie 2009, urmand sa ofere un raport pret/prestatii fara concurenta. In unele tari, comenzile vor putea fi preluate de la sfarsitul lunii iunie 2009.

La fel ca toate vehiculele din gama Dacia disponibile in Europa, Dacia Sandero Stepway va beneficia de o garantie de 3 ani sau de 100 000 km.

Dacia Sandero Stepway este versiunea europeana a modelului Renault Sandero Stepway, unul dintre cele mai recente vehicule din gama Renault din Brazilia, produs la uzina din Curitiba (Brazilia). Peste 80% din piesele pentru Dacia Sandero Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protectie fata/spate) sunt comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.

Renault Sandero Stepway este comercializat in Brazilia si in Argentina, unde au fost vandute pana in prezent peste 2.700 de exemplare. Masina costa circa 15.000 euro in Brazilia.