Dacia a anuntat ca din 23 mai si pana la sfarsitul lui iulie salariatii sai vor lucra in toate sambetele, in doua schimburi, pentru a fi onorate comenzile. Dacia a decis sa-si mareasca productia zilnica de masini cu peste 11%, de la 1.200 vehicule pe zi la 1.340 vehicule pe zi, incepand cu 15 iunie, datorita cererii create de programele de tip Rabla din mai multe tari europene.

Producatorul a anuntat ca sambata 16 mai se va lucra in trei schimburi, pentru a se onora comenzile si pentru a permite adaptarea furnizorilor la noul program de lucru. Apoi, din 23 mai pana la finalul lui iulie se va lucra in toate sambetele, in doua schimburi.

Desi in tara vanzarile marcii au scazut cu circa 60% anul acesta, in Europa ele au urcat cu 6%, la circa 65.000 de unitati, datorita programelor de tip Rabla.

Trei sferturi din productia companiei va merge anul acesta la export, iar Dacia va mai angaja 500 de oameni.

Programul Rabla din Germania, unde exista zeci de mii de comenzi pentru masinile produse la Mioveni, a relansat situaita la Dacia care acum trei luni nu excludea posibilitatea ca in primavara sa dea afara 3-4.000 de oameni.