General Motors si-a platit 90.000 de angajati din SUA cu trei zile mai repede, pentru a le mai tempera frica ce s-a instalat, dupa ce intrarea in procedura de faliment pare inevitabila, informeaza Reuters. Deja se fac planuri despre modul in care GM se va restructura sub protectia legii falimentului, iar Trezoreria SUA va detine o buna parte din actiunile noii companii ce va rezulta din restructurare.

Muncitorii ar fi trebuit sa-si primeasca vineri salariile, insa le-au primit de marti, iar conducerea spune ca platile se vor face la timp si in continuare.

Tot pentru a mai linisti lucrurile. GM a facut joi plati catre 1.500 de furnizori de componente care in mod normal ar fi trebuit sa-si vada banii pe 2 iunie.

Ultimele informatii arata ca daca GM va cere intrarea sub protectia legii falimentului, va fi formata o noua companie - New GM - catre care vor fi vandute aproape toate activele actualei GM. Trezoreria este dispusa sa detina 72,5% din noua companie, va mai pompa circa 30 de miliarde de dolari, insa va primi o parte din actiuni in schimbul celor aproape 20 miliarde dolari cu care a ajutat GM pana acum.