Producatorul de componente auto canadiano-austriac Magna International a ajuns la un acord de principiu pentru preluarea General Motors Europe, care detine Opel si Vauxhall, potrivit unor surse citate de BBC News.

Acordul a fost convenit cu General Motors, dar, pentru finalizarea operatiunii, este necesara si aprobarea guvernului Germaniei, care urmeaza a oferi finantari noului proprietar al GM Europe.

Celalalt potential cumparator, Fiat, a afirmat ca nu va participa le discutiile de vineri cu guvernul de la Berlin.

Reuniunea de la Berlin este programata pentru ora 16,00 GMT, si va fi condusa de cancelarul Angela Merkel.

Reprezentantii Magna si GM nu vor participa la prima parte a reuniunii, dar ar putea fi invitati ulterior.

Presa germana a sugerat ca Guvernul de la Berlin ar putea sa prefere declararea falimentului in cazul GM Europe, solutie care ar putea fi mai ieftina decat finantarea unui nou cumparator.

Joi, Germania a criticat Trezoreria americana si General Motors dupa ce acestea au anuntat, in ultima clipa, ca GM Europe va avea nevoie de alti 300 milioane euro in contul finantarilor pe termen scurt.

Magna si GM vor trebui sa se asigure ca GM Europe este restructurat de asemenea maniera incat sa protejeze producatorul de automobile in cazul in care compania mama din SUA va intra in faliment, asa cum se asteapta majoritatea analistilor.