Opel ar putea reveni pe profit in doi ani, iar gama de modele va fi modificata si imbunatatita, spune unul din sefii companiei canadiene Magna International, care a ajuns la o intelegere de principiu pentru a prelua impreuna cu rusii de la Sberbak peste jumatate din actiunile producatorului german, scrie Bloomberg.

Siegfried Wolf, unul din sefii Magna, spune ca pana in septembrie va fi definitivat un plan de afaceri pentru Opel, dar mai intai va fi examinata atent gama de modele a Opel pentru a se decide ce schimbari trebuie facute.

Producatorul a vandut 1,5 milioane de masini anul trecut, anul acesta va lansa noua generatie Astra, iar modelul Insignia lansat in 2008 a fost desemnat ca fiind "Masina anului in Europa".

Wolf spune ca nu numai volumul de masini produse conteaza si adauga ca Opel are un management bun, iar cu ajutorul Magna nemtii vor redeveni competitivi.

Intelegerea prevede ca Magna va detine 20% din Opel, iar banca rusa Sberbank va avea 35%, iar cele doua entitati se angajeaza sa investeasca 700 milioane euro in Opel. Un rol important va avea si producatorul masinilor Volga - rusii de la GAZ - care anuntau ca in cel mult noua luni ar fi gata sa inceapa productia masinilor germane, daca li se va cere.

Presa rusa a prezentat ca un mare triumf intelegerea care face ca banca Sberbank sa detina 35% din Opel. Unele surse spun ca GAZ ar putea ajunge sa produca 180.000 de masini/an in Rusia, iar analisti citati de Bloomberg spun ca marca germana ar putea detine peste sase ani 10% din piata auto rusa, adica 500.000 de masini vandute anual.